Activiteiten in Drenthe

Activiteiten in de omgeving

Overweegt u een vakantie in Drenthe? Dan wilt u natuurlijk weten wat u allemaal kunt doen in de omgeving. De provincie Drenthe biedt voor zowel de rustige genieter als voor de actieve vakantieganger allerlei leuke mogelijkheden.

Bezienswaardigheden

U vindt in de omgeving diverse leuke bezienswaardigheden, die absoluut de moeite waard zijn. Zo zijn er diverse dorpjes en steden waar het goed vertoeven is: Dwingeloo, Ruinen, Hoogeveen en Meppel zijn hun bezoekje allemaal waard. Verder vindt u in de omgeving ook verschillende overblijfselen uit de geschiedenis. Het bekendste is natuurlijk de hunebedden, die in de oudheid dienden als graven. Als u op vakantie gaat in Drenthe is dit absoluut iets wat u gezien moet hebben!

Actieve bezigheden

Voor de actieve vakantieganger is Drenthe ook een mooie vakantiebestemming. Hier kunt u namelijk genieten van mooie wandelingen, fietstochten, mountainbiketochten of andere outdooractiviteiten. Verder kunt u bijvoorbeeld ook survivallen, paintballen of een GPS-tocht maken.

Dagjes uit

Wilt u lekker een dagje uit met uw familie of vrienden? Er zijn diverse leuke mogelijkheden in de omgeving. Zo kunt u bijvoorbeeld naar Dierenpark Emmen, Speelstad Oranje, Verkeerspark Assen of attractiepark Slagharen. Ook zijn er diverse musea en natuurparken die u kunt bezoeken.

Al met al is er dus genoeg te beleven voor zowel jong als oud in de omgeving van Drenthe!

Over ons

Drenthe-toerisme.nl is in het leven geroepen om leuke informatie en toeristische weetjes te delen met de lezer. We verzamelen diverse leuke dagjes uit, overnachtingsmogelijkheden en alles wat je wilt weten over Drenthe. Heeft u suggesties, wilt u een gastartikel schrijven of heeft u een andere opmerking? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan gerust contact op via de e-mail.

> E-mail: contactformulier