drenthe vakantie

Drenthe als vakantiebestemming

Drenthe is een ideale vakantiebestemming. Je kunt hier genieten van de natuur en cultuur die de omgeving je te bieden heeft. Zo heeft de provincie drie nationale parken en zijn er vele hectaren aan bos, waar u heerlijk door kunt wandelen of fietsen. Zo kunt u de prachtige landschappen op een actieve manier verkennen.

Ook wanneer u geïnteresseerd bent in geschiedenis en cultuur bent u in Drenthe helemaal op uw plek. Bezoek bijvoorbeeld de eeuwenoude hunebedden, waarvan er maar liefst 52 te zien zijn! In het hunebeddencentrum vindt u alle informatie over deze bijzondere bouwwerken. Verder vindt u in Drenthe ook verschillende grafheuvels, prehistorische akkers, galgenbergen en Middeleeuwse karrensporen. De provincie Drenthe is dus rijk aan geschiedenis, zoveel overblijfselen van onze voorouders vindt u nergens anders in Nederland. 

Houdt u meer van een actieve vakantie? Dan is er ook genoeg te beleven in de omgeving van Drenthe! Zo kunt u bijvoorbeeld boogschieten, survivallen, kanovaren, zwemmen en golfen. Met andere woorden: er is genoeg te doen voor zowel jong als oud!

 

Over ons

Drenthe-toerisme.nl is in het leven geroepen om leuke informatie en toeristische weetjes te delen met de lezer. We verzamelen diverse leuke dagjes uit, overnachtingsmogelijkheden en alles wat je wilt weten over Drenthe. Heeft u suggesties, wilt u een gastartikel schrijven of heeft u een andere opmerking? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan gerust contact op via de e-mail.

> E-mail: contactformulier