De provincie Drenthe

Drenthe is de ideale bestemming voor een dagje uit of voor een wat langere vakantie. U kunt er uren struinen door de natuur zonder dat u iemand tegen komt. Ook kunt u heerlijk genieten in één van de wellness centra of een gezellig dagje uit naar een dierentuin of museum. Er is dus voor iedereen wel wat te beleven in het veelzijdige Drenthe!

Drenthe kunt u zowel op de fiets als te voet goed verkennen. Maak bijvoorbeeld een heerlijke wandeling over de Drentse heide of maak een mooie fietstocht door de uitgestrekte bossen. In de avond kunt u bijkomen in één van de stijlvolle restaurants.

Overnachten in Drenthe

Bent u op zoek naar een overnachtingsmogelijkheid in Drenthe? In de omgeving vindt u diverse leuke hotelletjes, B&B’s, bungalowparken, vakantiehuizen en campings. Meer informatie over de overnachtingsmogelijkheden in Drenthe vindt u hier.

De historische provincie staat onder andere bekend om haar hunebedden. Enorm oude en indrukwekkende graven, die nog steeds te bezichtigen zijn. De provincie heeft echter meer cultuur te bieden. Zo vindt u hier bijvoorbeeld het Gevangenismuseum en het Drents Museum. Ook zijn er diverse theaters in onder andere Assen en Emmen en er zijn verschillende ambachtelijke bedrijven, die ook zeker een bezoekje waard zijn.

Al met al is de provincie Drenthe dus heel veelzijdig. Bent u nieuwsgierig geworden? Ontdek het zelf en bezoek Drenthe voor een heerlijk dagje uit of voor een (korte) vakantie!

drenthe1

Over ons

Drenthe-toerisme.nl is in het leven geroepen om leuke informatie en toeristische weetjes te delen met de lezer. We verzamelen diverse leuke dagjes uit, overnachtingsmogelijkheden en alles wat je wilt weten over Drenthe. Heeft u suggesties, wilt u een gastartikel schrijven of heeft u een andere opmerking? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan gerust contact op via de e-mail.

> E-mail: contactformulier