emmen-drenthe-toerisme

Emmen

Er is in Emmen altijd wat te beleven! De ruime, open stad is voorzien van veel groen, waardoor het om te beginnen een prettige plaats is om te wonen. Emmen is bovendien een hele leuke bestemming voor een vakantie in Drenthe!

Eén van de bekendste toeristische trekpleisters is Wildlands Adventure Zoo, de opvolger van het Dierenpark Emmen. Het voormalige dierenpark is gelegen in de stad en nu een heerlijk stadpark. Wildlands Adventure Zoo ligt een eindje buiten de stad en is een prachtig, nieuw onderkomen geworden voor de vele inwoners van het dierenrijk. Het park is bovendien avontuurlijk opgezet, waardoor het een ideale bestemming is voor een dagje uit voor jong en oud!

Bijzonder aan Emmen is de omgeving. De stad ligt op de Zuidelijke uitloper van de Hondsrug, waarmee het gebied tot 20 meter boven het NAP ligt. De Hondsrug in zijn totaal vormt het enige UNESCO-Geopark van Nederland. Dit houdt in dat het gebied behalve uit geologisch oogpunt, ook belangrijk is vanuit wetenschappelijk, archeologisch, ecologisch en cultureel belang. Ook het hoogste natuurlijke punt van Drenthe ligt op de Hondsrug. Deze punt ligt 26,5 meter boven het NAP en ligt op het allerzuidelijkste punt van het gebied.

Als toeristische bestemming biedt Emmen vele mogelijkheden tot overnachten. Camping Emmen biedt veel ruimte in de natuur. Op de viersterrencamping kun je terecht met een eigen tent of caravan, maar ook worden er diverse accommodaties verhuurd, waaronder chalets. Dat maakt de camping meteen toegankelijk voor een breed publiek.

Wie liever in een hotel overnacht, heeft diverse mogelijkheden. Diverse bekende ketens bieden hun diensten aan, maar ook aan kleinschalige hotels is geen gebrek. Voor een persoonlijke overnachting is er bovendien ruimte keus aan bed & breakfasts.

Als toerist is er naast de natuur van de Hondsrug en een bezoek aan Wildlands Adventure Zoo natuurlijk nog veel meer te beleven! Tips daarvoor geven we op deze pagina.

Over ons

Drenthe-toerisme.nl is in het leven geroepen om leuke informatie en toeristische weetjes te delen met de lezer. We verzamelen diverse leuke dagjes uit, overnachtingsmogelijkheden en alles wat je wilt weten over Drenthe. Heeft u suggesties, wilt u een gastartikel schrijven of heeft u een andere opmerking? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan gerust contact op via de e-mail.

> E-mail: contactformulier