wandelen-nationale-parken

Fietsen en wandelen door Nationale Parken

Drenthe staat niet alleen bekend om haar hunebedden, maar ook om de prachtige natuur. Deze provincie leent zich perfect voor mooie wandelingen en fietstochten. Veel gebieden zijn ongerept, dit komt mede doordat het de minst bevolkte provincie in Nederland is. Er is van alles te beleven in Drenthe waar u maar liefst 3 Nationale Parken kan bezoeken.

Nationale Parken en omgeving

Heerlijk fietsen of wandelen door de Drentse Aa, het Dwingelderveld of het Drents-Friesche Wold. Het landschap wisselt zich af met bossen en heuvelachtige gebieden, terwijl u in dezelfde provincie open landschappen en veenkoloniƫn vindt. In de Nationale Parken leven verschillende dieren welke te bewonderen zijn in hun natuurlijke leefomgeving.

Naast de prachtige parken kunt u ook een route kiezen die u langs schilderachtige dorpjes, duinen, bossen en uitgestrekte velden brengt. Vergeet ook niet om de hunebedden en het voormalig Kamp Westerbork te bezoeken wanneer u in Drenthe bent.

Wandelroutes

Voor iedereen is er een geschikte route waarbij u langs de mooiste plekjes komt. Er zijn vele dagtochten, maar ook voor meerdaagse tochten bent u aan het juiste adres. Door het knooppuntensysteem kunt u gemakkelijk zelf een route samenstellen en afstemmen op uw wensen en behoeften. Ook aan de kinderen is gedacht! Er zijn speciale wandelroutes voorzien van verhaalpalen, zo is het extra leuk voor de kinderen. Bij Nationaal Park Drents-Friesche Wold is zelfs een speelbos.

Fietsroutes

Met maar liefst 500 informatiepanelen en 20.000 routebordjes zult u zich geen moment vervelen op de fiets. Het knooppuntensysteem in Drenthe is erg uitgebreid en zorgt er voor dat u op de meer bijzondere plekjes komt. Ook hierbij geldt dat u zelf een route kunt samenstellen. Voor liefhebbers van spanning zijn er diverse mountainbike routes uitgestippeld. Hoge, steile heuvels afgewisseld met brede paden en kronkelende paadjes.

Over ons

Drenthe-toerisme.nl is in het leven geroepen om leuke informatie en toeristische weetjes te delen met de lezer. We verzamelen diverse leuke dagjes uit, overnachtingsmogelijkheden en alles wat je wilt weten over Drenthe. Heeft u suggesties, wilt u een gastartikel schrijven of heeft u een andere opmerking? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan gerust contact op via de e-mail.

> E-mail: contactformulier