Kamperen

Kamperen in Drenthe

Drenthe is de ideale vakantiebestemming, ook voor een kampeervakantie. In de rustige, groene provincie kom je op de camping helemaal tot rust. Sterker nog, je voelt je helemaal een met de natuur! Maar primitief op de camping, dat is het absoluut niet!

Zoals in elke provincie, zijn er ook diverse campings in Drenthe waar je je kampeervakantie kunt doorbrengen. Ga op pad met je eigen tent of caravan of maak het jezelf gemakkelijk in één van de verhuurobjecten.

Kamperen is al lang niet meer ‘back to basics’. Wie veel waarde hecht aan moderne faciliteiten, zit ook op de camping in Drenthe gewoon goed. Zo is er op veel campings tegenwoordig gewoon WiFi beschikbaar. Ideaal om de weersvoorspelling te bekijken en het thuisfront op de hoogte te houden van alle avonturen! Op het gebied van sanitaire voorzieningen zijn er zelfs campings waar je privé sanitair kunt huren. Ofwel, met een speciale sleutel heb jij toegang tot je eigen douche, wastafel en toilet, die je alleen met je reisgezelschap hoeft te delen! Ook zijn er campings die over een verwarmd sanitairgebouw beschikken en met je wc-rol over de camping is vaak ook al niet meer nodig. Naar huis met een auto vol vieze was behoort ook tot het verleden. Tegen betaling maak je eenvoudig gebruik van de wasmachine, droogtrommel en soms zelfs strijkbout! Ook koken op een campingpitje is niet perse nodig. Ga gezellig eten in het eetcafé of restaurant of kies voor een eenvoudige afhaalmaaltijd bij de snackbar.

Ook prettig tijdens je vakantie: een fiets huren. Ook dat kan vaak gewoon op de camping. Verken de prachtige omgeving en ontdek de hoogtepunten van Drenthe per fiets. En is het een dagje slecht weer? Geen nood, er zijn ook genoeg overdekte dagjes uit in Drenthe! Tips voor leuke trips vind je hier en hier.

Over ons

Drenthe-toerisme.nl is in het leven geroepen om leuke informatie en toeristische weetjes te delen met de lezer. We verzamelen diverse leuke dagjes uit, overnachtingsmogelijkheden en alles wat je wilt weten over Drenthe. Heeft u suggesties, wilt u een gastartikel schrijven of heeft u een andere opmerking? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan gerust contact op via de e-mail.

> E-mail: contactformulier