Openingstijden van de vijf top bezienswaardigheden in Drenthe

Een uitstapje naar Drenthe gepland? Dan mag een bezoekje aan deze bezienswaardigheden en attracties in de provincie niet ontbreken. Lees hier alles over de openingstijden ervan.

Het Hunebedcentrum

Wie ‘Drenthe’ zegt, zegt meteen ‘hunebedden’. Ze liggen over de verschillende landschappen verspreid. De grootste hunebed van de provincie is te vinden bij Borger, naast het Hunebedcentrum. Ontdek het verhaal achter deze bijzondere stenen in Drenthe. De openingstijden van het Hunebedcentrum zijn:

Maandag tot en met vrijdag: 10.00 – 17.00
Zaterdag, zondag en feestdagen: 11.00 – 17.00

Wildlands Emmen

Vroeger had Emmen een beroemd dierenpark. Deze dierentuin werd een paar jaar gesloten en verbouwd. Tegenwoordig heet het dierenpark ‘Wildlands Emmen’ en kunnen kinderen kijken naar allerhande dieren en zijn er verschillende attracties, zoals De Goudmijn, de Waterspeelplaats en de Djembé Academy. Kortom: Wildlands is veel meer dan alleen een dierenpark. Wildlands Emmen is geopend op:

Het hele jaar geopend van 10.00 tot 17.00, behalve in juli en augustus en de weekenden van mei en juni. Dan is het park van 10.00 tot 18.00 geopend.

TT in Assen

In Assen vinden we het TT-circuit, dat ondermeer wordt gebruikt voor het WK Superbike, het Britse kampioenschap superbike en – uiteraard – de TT van Assen zelf. Naast motor- en autoraces zijn er ook veel andere activiteiten, zoals het Truckstar Festival. Het is zelfs mogelijk om er zelf te rijden. Dat kan op de zogenaamde ‘Trackdays’. Daarnaast is het mogelijk een rondleiding aan te vragen. Een echte aanrader voor wie van snelheid houdt, dus.

Het circuit is op zondag geopend vanaf 06.00.

Sprookjeshof / Berend Botje

Speciaal voor kinderen is er de Sprookjeshof in Zuidlaren. Het park bestaat uit het Sprookjesbos met maar liefst 25 sprookjes, de speeltuin, het Kabouter Klauter Kasteel en een kinderboerderij. Bij een bezoek aan het park hoort ook een rondvaart over het Zuidlaardermeer, met de rondvaartboot ‘Berend Botje’. De naam van deze boot is een verwijzing naar de zeeheld van Drenthe.

De Sprookjeshof is geopend van 2 april tot en met 30 september, van 10.00 tot 18.00 en vanaf 1 oktober op woensdag en vrijdag van 12.00 tot 18.00 en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00.

Kasteel van Coevorden

Een waar rijksmonument in het Drentse Coevorden: het kasteel van Coevorden. Het is een kasteel met een roerige geschiedenis. De vesting was namelijk van groot strategisch belang en werd onderdeel van het Beleg van Coevorden in 1592. Het kasteel werd meerdere malen geplunderd en vernietigd, waarna het weer werd herbouwd. In 1938 kocht de gemeente Coevorden het kasteel. Het werd dertig jaar later gerestaureerd en sinds 1965 is het een Rijksmonument. Vandaag de dag bestaat het kasteel uit een hotel en een restaurant.

Het kasteel is geopend van 07.00 ‘s morgens tot 00.00 ‘s avonds.

Meer openingstijden in Drenthe vind je op www.openingstijden.nl/Drenthe.

Over ons

Drenthe-toerisme.nl is in het leven geroepen om leuke informatie en toeristische weetjes te delen met de lezer. We verzamelen diverse leuke dagjes uit, overnachtingsmogelijkheden en alles wat je wilt weten over Drenthe. Heeft u suggesties, wilt u een gastartikel schrijven of heeft u een andere opmerking? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan gerust contact op via de e-mail.

> E-mail: contactformulier