Zwemmen in Drenthe

Zwemmen

Tijdens de vakantie even een duik nemen, heerlijk! Of je nu actief een aantal baantjes wilt trekken of met de kinderen lekker gaat spetteren, in Drenthe zijn mogelijkheden om te gaan zwemmen genoeg.

Om te beginnen zijn er natuurlijk de zwembaden. Zwembad De Dolfijn in Hoogeveen is een gezellig binnenzwembad met meerdere baden. In de zomermaanden is ook de ligweide geopend, waar tevens een buitenpeuterbad is, een speeltuin een velden voor beach volleybal. Aquarena in Emmen is een echte aanrader. Er is een golfslagbad, een 80 meter lange glijbaan en een waterkreek. Er worden ook diverse activiteiten en zwembadsporten georganiseerd zoals een aquadisco en aquajoggen. Zwemparadijs De Bonte Wever in Assen heeft een heerlijk groot buitenbad, maar ook in de winter is er genoeg te beleven in het subtropische zwembad. Ook is er veel te beleven op wellness gebied, zals stoom- en kruidenbaden en zonnebanken. Tot slot heeft ook Meppel een subtropisch zwembad met onder andere een wedstrijdbad en groot recreatiebad met vele elementen. Het buitenbad is verwarmd, dus het hele jaar is het mogelijk om in de buitenlucht te zwemmen! Uniek is de intractieve watergijbaan.

Ga je op vakantie naar Drenthe en heb je een vakantie op een vakantiepark geboekt? Veel vakantieparken hebben tegenwoordig een zwembad. Het één een klein badje om te ontspannen, het ander een flink zwemparadijs. Zo heeft Vakantiepark Hunzepark een (verwarmd) buitenbad wat tijdens de zomermaanden is geopend. Vakantiepark Hunzedal heeft een heerlijk subtropisch zwemparadijs. Is lekker bubbelen meer aan jou besteed? Boek dan een luxe accommodatie op De Marke van Ruinen en geniet in de privé jacuzzi bij jouw verblijf!

Behalve echte zwembaden zijn er natuurlijk ook de natuurbaden. Een natuurbad is eigenlijk een ander woord voor een plas of een meer waarin (veilig) gezwommen kan worden. Vaak zijn er strandjes aangelegd zodat je hier een heerlijke dag kunt recreëren. Ook hier geldt dat sommige campings of vakantieparken aan een natuurbad liggen en hier dus ook een eigen strandje hebben. Soms is een strandje verbonden aan een horecagelegenheid en moet je toegangskaartjes kopen. Dit is bijvoorbeeld bij Recreatieplas Het Blauwe meer, vlakbij Hoogersmilde, het geval. Ben je liefhebber van watersport? Dan is het Leekstermeer, op de grens van Drenthe en Groningen, een echte aanrader!

Kortom: mogelijkheden om te zwemmen in Drenthe zijn er in alle soorten en maten!

Over ons

Drenthe-toerisme.nl is in het leven geroepen om leuke informatie en toeristische weetjes te delen met de lezer. We verzamelen diverse leuke dagjes uit, overnachtingsmogelijkheden en alles wat je wilt weten over Drenthe. Heeft u suggesties, wilt u een gastartikel schrijven of heeft u een andere opmerking? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan gerust contact op via de e-mail.

> E-mail: contactformulier